Tökéletes Hollywood-i mosoly
Héjak

Abban az esetben, ha nem vagyunk elégedettek az elülső fogaink formájával, méretével vagy színével, a problémára megoldást jelenthet a foghéj készítése. Ezzel a páciens és környezete számára egyaránt láthatatlan leplezéssel megvalósítható az ideális mosoly.


A kezelési folyamat lépésről lépésre:

  1. Az első lépés, mint minden fogászati beavatkozás előtt a fogak alapos megtisztításával, azaz egy szájhigiéniai kezeléssel kezdődik egy alapos fogkőeltávolítással, melynek során eltávolításra kerül a fogkő és fogainak elszíneződései.
  2. Ezt követi a viasz modellezés, amely előre megmutatja Önnek a várható esztétikai végeredményt. Ebben a stádiumban még minden változtatható és módosítható az Ön egyedi elképzeléseinek megfelelően. Ezt nevezzük mosolytervezésnek, amely garantálja azt, hogy a felépített direkt héj tökéletesen harmonikus és természetes mosolyt eredményezzen majd, összhangban meglévő fogaival.
  3. A mosolytervezést követően kerül felépítésre a lemodellezett formájú és színű fog, amely megjelenésében és természetességében megegyezik a természetes fogakéval.
Héjak

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan készül a porcelánhéj?

Tekintettel arra, hogy célja az ideális megjelenés kialakítása, a végleges foghéj(ak) elkészítése előtt javasolt az úgynevezett mosolytervezés. Ennek során a mosolyt, beszéd közben a fogak és az ajak helyzetét, valamint a fogak egymáshoz viszonyított helyzetét elemezve a pácienssel és a fogtechnikussal közösen kialakítjuk az ideális fogformát. Ez alapján készül egy olyan ideiglenes borítás, amellyel szájban ellenőrizhető a tervezett új fogforma. Ha a páciens elégedett, elkezdődhet a munka.A héjhoz a fogat elő kell készíteni. Ez azt jelenti, hogy az elülső felszínből 0,3-0,5 milliméter vastag réteget eltávolítunk attól függően, hogy mit kíván az új fogforma, hiszen a foghéj minimum 0,3 milliméter vastag, ehhez helyet kell biztosítanunk.
A ma már rendelkezésre álló technikával csak a legszükségesebb, tehát a lehető legkevesebb foganyag feláldozásával magas szintű, precíz és esztétikus eredmény érhető el.
A fogfelszín előkészítését követően lenyomatot veszünk mindkét fogívről. A fogtechnikus ez alapján készíti el a kapott mintára az előzetesen már megtervezett formájú és színű héjat, amelyet egy következő alkalommal a rendelőben felragasztunk a fogra.

Mi az a porcelánhéj, és milyen anyagból készül?

A porcelánhéj egy olyan, fogtechnikus által készített, pontosan a kívánt formájú és színárnyalatú, vékony, szilárd borítás, amelyet a frontfogak elülső felszínére ragasztunk, ezzel kedvezően befolyásolva a megjelenésüket.
Anyaga kerámia, amely kellően szilárd és esztétikus ahhoz, hogy ellenálljon a fogat érő erőhatásoknak, ugyanakkor színben a természetes fogakkal szinte teljesen megegyező megjelenést biztosít.