Szájápolás
10 000 Ft / Alkalom
30 perc
Egyénre szabottan

Szájápolási szaktanácsadás, egyénre szabottan:

Azt, hogy kinek mennyire egészséges a fogazata, legnagyobb mértékben a helyes fogmosás, szájápolási és táplálkozási szokásai határozzák meg. Az öröklődés, illetve a várandósság és a szoptatás a tévhittel ellentétben ebben csekély szerepet játszik. A fogszuvasodás fő oka a lepedékkel táplálkozó baktériumok elszaporodása, melyek olyan savas környezetet teremtenek, amely képes a fogfelszínt borító zománcban üregképződést okozni. Az, hogy valaki naponta kétszer, háromszor mos fogat, önmagában még nem elegendő a szuvasodásmentes fogazathoz.

A gyakoriság mellett nagyon fontos a fogtisztítás minősége. Hogy minden fogfelszínre kiterjedjen, és alapos legyen, minél korábban el kell sajátítanunk a helyes fogmosás lépéseit. Ezt legjobb már gyermekkorban megtanulni, de sohasem késő elkezdeni. Fogmosás oktatás programunkat azoknak a pácienseinknek, családoknak találtuk ki, akiknek, illetve amelyeknek fontos a mindennapi helyes fogmosás és -ápolás, a fogaik megtartása, egészségük megőrzése.

Az oktatás során egy óriási fogmodellen bemutatjuk a helyes fogmosás lépéseit, különös tekintettel a kritikus, nehezen hozzáférhető területekre. A frissen szerzett ismereteket a páciensek rögtön ki is próbálhatják. Lehetőség van ugyanis az úgynevezett plakkfestésre. Ilyenkor egy színezőtabletta szétrágását követően a fogfelszíneken láthatóvá válik az egyébként nehezen észrevehető lepedék. A páciens tükörben megnézheti azokat a területeket, ahol kevésbé hatékony a fogmosási technikája. Ezt követően a tanult módon végzett, helyes fogmosás után újra értékeljük a plakkfestés eredményét. Ezzel a módszerrel könnyen fejleszthető az egyéni fogtisztítás hatékonysága. Az alapok elsajátítása után hangsúlyozzuk a fogköz-tisztítás fontosságát, amelynek technikáját először fogmodellen, majd szájban, egyénre szabottan mutatjuk be.

A fogmosás-oktatás végén pácienseink ajándékba kapják az általuk kipróbált fogkefét, fogkrémet és fogköz-tisztító kefét.

Ne habozz!
Válaszd a Magic Dental-t és tapasztald meg a prémium minőséget és a személyre szabott fogászati ellátást.

Foglalj most időpontot itt a honlapunkon, vagy telefonálj és tedd meg az első lépést a gyönyörű mosoly felé!

Szájápolás

Fogorvosaink

Glacz Ágnes
Glacz Ágnes
Dentálhigiénikus szakember
+36 70 745 81181024 Budapest, Margit krt 43-45. II./1.
10 000 Ft / Alkalom
30 perc
Időpontfoglalás
Hliva Mercédesz
Hliva Mercédesz
Dentálhigiénikus szakember
+36 70 745 81181024 Budapest, Margit krt 43-45. II./1.
10 000 Ft / Alkalom
30 perc
Időpontfoglalás